Om Bageri Ekerö

"Vi vill visa att Ekeröborna kan få ett fint ställe att gå till. Det ska vara varmt och mysigt."

Stenugnsbakat bröd, hemtrevlig atmosfär och föredömligt bemötande var vår ambition när vi slog upp dörrarna på Bageri Ekerö. Vi ville helt enkelt ge Mälaröborna en kaféupplevelse som de så väl förtjänar. Vi tror och hoppas att vi har lyckats!

Peter Erlinghult fick en mindre chock när han såg utbudet av kaféer i Ekerö centrum. Den stora bristen på trevliga fik i den annars välmående kommunen förvånade honom. "Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag är i branschen och tittar regelbundet på lokaler som är till salu. Och nu kunde jag inte låta bli att slå till. Jag ville göra någonting åt det", säger han. Tillsammans med kollegan Mickael Nogander och fem nyanställda har han rustat upp det gamla konditoriets tillhåll i Ekerö centrum. Lokalen är totalrenoverad och ett modernt stenugnsbageri med gemytliga tapeter har installerats.

Bageriet som förr låg i källaren har lyfts upp till gatuplan och kommer vara öppet, så att kunderna kan se verksamheten. Bageri Ekerö ska vara bageri, kafé och butik i ett och förutom stenugnsbakat bröd ska även bakverk och enklare luncher serveras. Fokus ligger på bra råvaror, men servicen är minst lika viktig. De två kaféägarna har båda sin bakgrund i bageribranschen och vet att god kvalitet och service är A och O för att lyckas.

"Man ska få en trevlig känsla när man kommer in. Produkten kommer ju självklart att vara bra, men den absolut viktigaste biten är att man blir trevligt bemött. Känslan som finns inne i lokalen smittar av sig på kunderna", säger Mickael Nogander.

"Vi vill visa att Ekeröborna kan få ett fint ställe att gå till. Det ska vara varmt och mysigt", säger Peter Erlinghult.

Välkomna!


Lokalen börjar ta form

Inte många timmar kvar tills dörrarna öppnas och lokalen börjar äntligen ta form. Lite plast på stolarna som ska tas bort och sedan är vi redo!

ETT ÅR GÅR SÅ SNABBT...

Att tiden går snabbt när man har roligt vet vi, men vi hann knappt reagera innan det var vår födelsedag. 23 januari 2015 så fyllde vi 1 år!

FINPUTS

Peter Erlinghult, Elin Lindblom och Jenny Erlinghult förbereder inför Bageri Ekerös öppning i januari 2014.